میتوانیم دشمن را در نقاط دوردست زمینگیر کنیم تا جنگ به داخل نکشد | جنگیدن در خلیج فارس و دریای عمان، جنگ در خانه است | چند دستاورد مهم یک سفر
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام فارس - «عبدالله قاضیزاده» کارشناس ارشد مدیریت دفاعی در یادداشتی برای همشهری آنلاین نوشت:
ناو گروه هشتاد و شش نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران متشکل از ناوبندر مکران و ناوشکن تمام ایرانی دنا در قالب کد 360 اقدام به دریانوردی به دور دنیا را نمودهاند. این مأموریت که از نهم مهر ماه 1401 شروع شد پس از هفت ماه دریانوردی در اردیبهشت ماه 1402 با پهلوگیری در بندرعباس به کار خود خاتمه داد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
این ناوگروه با 213 روز دریانوری و پهلوگیری در برخی از بنادر مهم دنیا مانند بمبئی در هندوستان، جاکارتا در اندونزی، ریودوژنبر در برزیل، کیپ تان در آفریقای جنوبی و بندر دارالسلام در تانزانیا و همچنین عبور از برخی از کانالها و تنگههای حساس مانند تنگه ماژلان رکورد بی نظیری از خود بر جای گذاشت که باعث حیرت جهانیان شد و تا مدتها تیتر اول روزنامههای معتبر ایران و جهان بود. در این یادداشت برآنیم مهمترین دستاوردهای این ناوگروه را مشخص کرده و اهمیت آن را برای همگان روشن سازیم.
مهم ترین دستاوردهای ناوگروه 86:
1) تحقق شعار ما می توانیم: حضور ناوشکن تمام ایرانی دنا در پهنه اقیانوسها یکی از مهمترین دستاوردهای این دریانوردی میباشد. چرا که از طراحی اولیه تا کاربری آن تماما توسط متخصصان ایرانی در کارخانجات نداجا در بندرعباس انجام شده است. همان گونه که مقام معظم رهبری در دیدار با جمعی از کارکنان نداجا به مناسبت سالروز نیروی دریایی ارتش در هفتم آذر ماه سال 1386 فرمودند: امروز شما سینهتان را سپر می کنید میگویید ما ناو می سازیم، ناو جنگی می سازیم، واقعیت هم همین است می سازیم و می توانیم بهترش را هم می توانیم. نیروی دریایی راهبردی ارتش با اعزام ناوشکن تمام ایرانی دنا به دورترین نقاط دنیا شعار ما می توانیم را به رخ جهانیان کشید.
2) توانایی رویارویی با دشمن احتمالی در آبهای دوردست: اجرای عملیات در دورترین نقاط دنیا با تکیه بر توان داخلی و همچنین پشتیبانی این ناوگروه به مدت 230 روز این اعتماد به نفس را در بین کارکنان نیروی دریایی راهبردی ارتش ایجاد کرده است که در صورورت رویارویی با دشمن در آینده، این آمادگی وجود خواهد داشت که دشمن را در نقاط دوردست زمینگیر کنیم تا جنگ به داخل کشور کشیده نشود. ضمن این که دشمنی که ما احتمال حمله و تهدید او را می دهیم کسی است که در همه اقیانوسها حاضر است. بنابراین جنگیدن در خلیج فارس و دریای عمان، جنگ در خانه بوده که خسارات ناشی از آن بسیار سنگین و جبران ناپذیر است.
3) نظارت و حراست از منافع اقتصادی ایران در اقص و نقاط جهان: با توجه به دارا بودن ایران از منابع غنی فسیلی و ارسال آن به کشورهای مختلف دنیا توسط کشتیهای نفتکش میطلبد جمهوری اسلامی ایران از قدرت دفاعی بالایی برخوردار باشد تا بتواند از این کشتیها که منافع اقتصادی ما راتأمین میکنند، حراست کند. گواه چنین مطلبی حفظ خطوط مواصلاتی خودی، قطع خطوط مواصلاتی دشمن و نیز اسکورت کشتیهای تجاری در هشت سال دفاع مقدس بوده است. حالا به دنیا ثابت شده است که نیروی دریایی ارتش این توانمندی را دارد که در تمام دنیا از منافع جمهوری اسلامی ایران در پهنه دریاها محافظت کند.
4) گسترش دیپلماسی دفاعی ایران:همان گونه که میدانیم آخرین سطح همکاری کشورها با یکدیگر که نشان دهنده عمق روابط آنها است همکاری در حوزههای نظامی است. آشنایی این کشورها که بعضا خودشان دارای نیروی دریایی قدرتمند هستند با توانمندیهای نظامی کشورمان و همکاری در قالب رزمایشهای مشترک از جمله دستاوردهایی است که این حضور به دنبال دارد.
همچنین در رویکردهای نوین دیپلماسی تأمین منافع ملی کشورها به عنوان اولین اولویت در سیاست خارجی، مستلزم بهرهگیری از همه ظرفیتهای قدرت آفرین موجود در یک کشور و نظام سیاسی است. حضور نیروی دریای جمهوری اسلامی ایران در آبهای بین المللی از نمونههای بارز قدرت در نظام بینالمللی به شمار میرود. حضور فعال نیرویی دریایی راهبردی ارتش در آبهای بینالمللی و همچنین عمق بخشیدن به تعاملات دو یا چندجانبه دریایی با کشورهایی که از ساحل دریایی طولانی برخوردار هستند عرصه جدیدی را در گفتمان سیاسی و روابط دیپلماتیک بین کشورها ایجاد کرده است.
حضور موفق ناوگروه 86 نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی در ماموریت 360 نتایج مثبت بیشماری را به دنبال داشته است. امید است دولتمردان ایران اسلامی با رویکردی خاص به این موضوع نگریسته و با حمایت و پشتیبانی بیش از پیش خود باعث حضور فعال نیروی دریایی ارتش در عرصه دریاها شود.
نیروی دریایی با داشتن سابقه طولانی و تاریخی بارها موجب افتخارآفرینی برای این مرزو بوم گشته و رشادتهای بی شماری را در این عرصه به منصه ظهور گذاشته است. بیشک رشد و تعالی این قشر زحمتکش ایثارگر در گرو تغییر نگاه حاکمیتی است، همان گونه که رهبر فرزانه انقلاب نیروی دریایی ارتش را یک نیروی دریایی راهبردی نامیدند.
کد خبر 766148 برچسبها دفاع - نیروی دریایی دفاع - ارتش جمهوری اسلامی
-
شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۹:۳۱:۵۰
-
۱۷ بازديد
-

-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/720197/